Doç.Dr. Vildan Coşkun'un Makedonya Ziyareti

Doç.Dr. Vildan COŞKUN'un Makedonya Ziyareti

Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Eski Türk Edebiyatı Anabilim dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Vildan Coşkun 21-24 Mart 2017 tarihleri arasında Erasmus Ders Verme Hareketliliği programı çerçevesinde İştip Goce Delcev Üniversitesi Filoloji Fakültesi’ne (Makedonya) ziyarette bulunmuştur. Fakülte’nin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nce misafir edilen Vildan Coşkun bu kapsamda hem 3. sınıf derslerine katılımış hem de Türk, Arnavut ve Makedon öğrencilerden oluşan Türkoloji bölümüne (lisans ve yüksek lisans) seminer vermiştir. Seminerde divan edebiyatının öne çıkan konuları ve divan edebiyatında kadın konusu ele alınmıştır. Goce Delcev Üniversitesi Türkoloji bölüm başkanı Doç. Dr. Maria Leontik, öğretim üyesi Doç. Dr. Mahmut Çelik ile Yrd. Doç. Dr. Zeki Gürel ve Yrd. Doç. Dr. Nazlı Rana Gürel ile bölüm dersleri, yayınlar, program ve projeler ile öğrenim ve öğretim hareketlilikleri üzerine görüşmeler yapan Vildan Coşkun İştip Goce Delcev Üniversitesi Filoloji Fakültesi tarafından yayımlanan ve Türkçe, İngilizce, Makedonca vb. dillerde makaleler içeren PALIMPSEST International Journal For Linguistic, Literary and Cultural Research dergisi hakkında da bilgi almış ve fakülte kütüphanesinde incelemelerde bulunmuştur.