(yeni) Muafiyet Sınavları Hakkında Duyuru

(YENİ) MUAFİYET SINAVLARI HAKKINDA DUYURU

Aşağıda izah edilen hususlar çerçevesinde önceden ilan edilen derslerden muafiyet sınavı yapılacaktır. Ancak bu dersler haricindeki dersler için de yapılan başvurular değerlendirilecek olup bu derslerden muafiyet sınavı yapılıp yapılmayacağı söz konusu değerlendirmeden sonra belirlenecektir.

Önceki Öğrenmelerin Tanınmasına İlişkin Muafiyet Sınavlarına ait işlem tarihleri 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimimizde belirtilmiştir.

Öğrencilerimiz tüm başvurularını kendi bölüm başkanlıklarına dilekçe ile yapacaklardır.

Bölümümüzdeki Üniversite Ortak Seçmeli Dersleri için de aynı şekilde kendi bölüm başkanlıklarına dilekçe ile yapacaklardır. Ancak bu derslerin değerlendirilmesi ve sınav organizasyonu Öğrenci Dekanlığı tarafından sağlanacaktır.

Sakarya Üniversitesi Önceki Öğrenmelerin Tanınması Senato Esaslarının 4. maddesi gereği hangi derslerden muafiyet sınavı  açılacağı başvurular sonucunda ders koordinatörlerinin teklifi ile Bölüm Kurulu tarafından karara bağlanmıştır. Buna göre Bölümümüzde muafiyet sınavları yapılmak üzere belirlenen dersler şunlardır:

TDE 287 FARSÇA I

TDE 290 FARSÇA II