Ana Sayfa
Duyurular
Lisansüstü Öğrencilerimizin İsam Kütüphanesi Ziyareti

Lisansüstü Öğrencilerimizin İSAM Kütüphanesi Ziyareti

SAÜ İTBF Türk Dili ve Edebiyatı Lisansüstü öğrencilerimiz, Prof. Dr. Vildan S. Coşkun’un verdiği “TDE Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Seminer I” dersi kapsamında 23.05.2024 tarihinde İstanbul TDV İSAM Kütüphanesi’ne bir ziyaret gerçekleştirmiştir.

Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM), İslam dini, tarihi ve medeniyetinin ilmî esaslar çerçevesinde araştırılması ve doğru bir şekilde tanıtılması, müslüman toplumların tarihî süreçte ürettikleri ilmî birikim ve kültürel mirasın günümüz ilim dünyasına aktarılması için çalışmalar yürüten bir kurumdur. İSAM Kütüphanesi, TDV İslâm Ansiklopedisi’nin hazırlanması sürecinde ihtiyaç duyulacak yayınları toplamak ve bunları ilim dünyasının istifadesine sunmak amacıyla 1984 yılında kuruldu. Gerek TDV İslâm Ansiklopedisi’nin gerekse diğer araştırma ve yayın faaliyetlerinin süratli ve sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için modern yöntemlerle çalışan kütüphanede İslam kültürü, tarih ve medeniyeti ile ilgili yayımlanan kitap ve süreli yayınlar düzenli olarak takip ve temin edilmekte, araştırmacıların hizmetine sunulmaktadır.

Ders kapsamında SAÜ İlahiyat Fakültesi ve İletişim Fakültesi öğrencilerinin de katıldığı 22 kişilik bu ziyarette İSAM Kütüphane ve Dokümantasyon Müdürlüğü tarafından kütüphane kaynakları, imkânları ve kullanımı konusunda bir seminer verilmiştir. Seminerde katalog taramadan, veri tabanlarını kullanmaya; süreli yayınlar içinden makale bulmaktan dokümantasyon bölümünden kaynak seçmeye kadar detaylı kütüphane kullanımı anlatılmıştır. Seminer sonrasında İSAM Kütüphanesinin satın alma, süreli yayınlar ve dokümantasyon birimlerine uzman kütüphaneciler eşliğinde bir tur düzenlenmiş ve bilgi alınmıştır. Sonrasında ziyaretçi öğrenciler kütüphane üyeliği yapmış ve İSAM yerleşkesinde bulunan kitap satış noktasını da gezme imkânı da bulmuşlardır.​

Fotoğraflar