Ana Sayfa
Duyurular
2021 Yılında Edebiyatın Nabzı Saü’de Attı
2021 YILINDA EDEBİYATIN NABZI SAÜ’DE ATTI

2021 YILINDA EDEBİYATIN NABZI SAÜ’DE ATTI

Sakarya Üniversitesi Alegori ve Şiir Topluluğu olarak, 2021 yılını sanat ve edebiyatla etkin bir şekilde değerlendirdik. Salgın koşulları sebebiyle online olarak başlayan etkinliklerimiz tekrardan bir araya geldiğimizde yüz yüze bir şekilde devam etti.

İlk olarak Doç. Dr. Muhammet Hüküm hocamızın konuk olduğu ‘’Ece Ayhan Üzerine’’ isimli söyleşimizi gerçekleştirdik. 28.03.2021 tarihinde Youtube üzerinden canlı olarak gerçekleşem ve moderatörlüğünü Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencilerinden Umut Boyun ve İsmail Tamer'in yaptığı söyleşimizde, İkinci Yeni şairlerinden olan Ece Ayhan üzerine konuşuldu. Linke tıklayarak söyleşimize ulaşabilirsiniz.      

https://www.youtube.com/watch?v=V8ZRSmK6CWk

Topluluk olarak ikinci etkinliğimizi, Dr. Âlim Kahraman’ın konuk olduğu “Mehmet Akif: Tutuşmuş Bir Yürek, Adanmış Bir Hayat" adlı kitap üzerine gerçekleştirdik. 29.04.2021 tarihinde Youtube üzerinden canlı olarak gerçekleştirdiğimiz konferansın moderatörlüğünü bölümümüzün öğrencilerinden Sedanur Yolcu, Netice Kübra Kırmacı, Yunus Emre Kurumahmut ve Dilek Gök üstlendi. Linke tıklayarak konferansımıza ulaşabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=0nS-EbwTD5g

14.05.2021 tarihinde ise Akademik Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu’nun kaleme aldığı '' Akıp Gidenin Cazibesi" adlı kitap üzerine konuştuk. Youtube üzerinden canlı olarak gerçekleştirdiğimiz, moderatörlüğünü bölümümüzün öğrencilerinden Dilek Gök, Ahmet Sait Karaca ve Emirhan Canbaz’ın yaptığı söyleşimizde edebiyat ve popüler kültür üzerine konuştuk. Linke aşağıdan ulaşabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=dvj1YQMoU7Q

Online olarak gerçekleştirdiğimiz son etkinliğimiz, Melike Kılıç’ın konuk olduğu, aynı zamanda hocamızın ilk şiir kitabı olma özelliğini de taşıyan ''Belki Sırdır" üzerine konuştuğumuz konferansımız oldu. 07.06.2021 tarihinde Youtube üzerinden canlı olarak gerçekleştirdiğimiz konferansın moderatörlüğünü Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencilerinden Ahmet Sait Karaca ve Dilek Gök üstlendi. Söyleşimizde Dilan Aksu, üzerine konuştuğumuz kitaba ismini veren Belki Sırdır şiirini, Kıssa ve Şehre, Yola şiirlerini okudu. Linke tıklayarak söyleşimize ulaşabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=d9oUVBBS13Y&t=308s

 

Topluluk olarak 2020-2021 güz döneminde 4-8 Ekim tarihleri arasında Topluluk Tanıtım Günleri'nde bizler de yer aldık. Standımızın ilk gününde, Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Savaşan da standımızı ziyarette bulundu. Devamında Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu Hocamızın da teşrifleriyle Tanıtım Günleri’mizi tamamladık. Bu vesile ile ailemize katılan tüm herkese bir kez daha "hoş geldin" demek; sanat ve edebiyat peşinde bir öğretim hayatı dilemek istiyoruz.

Güz dönemimizde yüz yüze gerçekleştirdiğimiz ilk etkinliğimiz Ercan Yılmaz ile "Mürekkep Balığı Kemikleri" Üzerine Söyleşi oldu. Sunuculuğunu öğrenci başkanımız Dilek Gök’ün, moderatörlüğünü ise bölümümüzün öğrencilerinden Sümeyye Yıldız’ın yaptığı söyleşide, açılış konuşmasını Akademik Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu’nun yaptığı Söyleşimizin ardından Şair/Yazar Ercan Yılmaz hocamız, yeni kitabı Mürekkep Balığı Kemikleri'ni bizler içim imzaladı. Programımızın bitiminde Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu, Şair/Yazar Ercan Yılmaz’a hatıra plaketimizi takdim etti.

2021 yılının son etkinliği ise Ömer Erdem ile "Güneş Kalır Bir Başına" Üzerine Söyleşi oldu. Moderatörlüğünü Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencilerinden Yunus Emre Kurumahmut'un yaptığı söyleşinin ardından Şair Ömer Erdem, yeni kitabı "Güneş Kalır Bir Başına"yı imzaladı. Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu, programımızın bitiminde Şair Ömer Erdem'e hatıra plaketimizi takdim etti.

Edebiyat camiasının değerli isimlerini ağırlayarak güzel etkinliklerle geçirdiğimiz 2021 yılını geride bıraktık. Edebiyatın nabzının Sakarya’da atması için bu yılda da etkinliklerimize etkin ve siz değerli edebiyat âşıklarının eşliğinde devam edeceğiz.

 

Fotoğraflar