Edebiyat-Tarih İlişkisi Çalıştayı Yapıldı

Bölümümüz Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı öncülüğünde düzenlenen çalıştaylara bir yenisi daha eklendi. Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı ve bölümümüz Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı başkanı Prof. Dr. Yılmaz DAŞCIOĞLU’nun koordine ettiği Edebiyat-Tarih İlişkisi çalıştayına Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yücel Öztürk, Çankaya Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Aysu Aryel Erden, Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Dr. M. Kayahan Özgül katıldı. Prof. Dr. Yılmaz DAŞCIOĞLU başkanlığında gerçekleştirilen çalıştayda edebi metin-tarihsel metin ilişkisi, edebiyatın tarih araştırmalarına katkısı, tarihin edebi metinlere yansıması, bir edebiyat tarihi yazılmasının imkânı/imkânsızlığı gibi her iki alanı da ilgilendiren temel konularda dinleyicilerin de katkılarıyla çeşitli kanaatler dile getirildi. Çalıştayda konu edilen hususların ses çözümlemeleri yapıldıktan sonra metin olarak basılması planlanmaktadır. (13.05.2015)